Paul Bakkum coaching & hypnotherapie
Coaching en trainingen met Hypnose
 

BLOG

HOOIKOORTS


De afgelopen paar jaar heb ik veel mensen voorbij zien komen, naarstig op zoek naar DE OPLOSSING voor hun hooikoortsklachten. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie.


Tot enkele jaren geleden had ik last van allerlei allergieën: hooikoorts (met name graspollen), alle harige dieren, gevoelige huid / eczeem, huisstofmijt en ga zo maar door totdat hypnotherapie in mijn leven kwam.


Ca. 5 jaar geleden ben ik op het pad gekomen van de hypnotherapie. De kracht van hypnose heeft mij zo verwonderd dat ik zelf opleidingen ben gaan volgen. Als snel in de opleiding kwam ik in aanraking met de “allergie techniek”. Nadat ik gestart ben met mijn eigen praktijk, heb inmiddels al tientallen mensen van hun allergieklachten afgeholpen. 

Foto door Lukasz Szmigiel van Unsplash

Foto door Brittany Colette van Unsplash


Hoe werkt het dan een allergie?
Jouw onbewuste / immuunsysteem geeft een overdreven (histamine) reactie, meestal bedoelt als een soort waarschuwingssignaal voor een mogelijk “onveilige” situatie. Onbewust neem je alles in je omgeving waar, dus ook de pollen en andere stoffen in de lucht. Een allergie ontstaat meestal doordat jouw onbewuste een koppeling maakt met bepaalde stoffen in de lucht en een onveilige / stressvolle situatie. Aangezien dit louter “toevallig” is de aanwezigheid van o.a. pollen en de onveilige situatie, maakt het immuunsysteem daarna telkens een “foutje” door jouw onterecht een waarschuwingssignaal te geven.

Door als het ware jouw onbewuste te herprogrammeren kan je in 2 a 3 sessies afscheid nemen van je allergie. 


Werkt dit voor iedereen? Ja en nee. Het is grotendeels afhankelijk hoe je hier tegenaan kijkt. Met veel scepsis en twijfel zal je waarschijnlijk de nieuwe suggesties om je allergie op te lossen niet snel aannemen. Stel je jezelf echt open voor deze vorm van therapie dan is de kans 80-90% dat je van je klachten afkomt.


Mijn advies is dus om jezelf eens te verdiepen in hypnotherapie in combinatie met allergie/hooikoorts of neem direct contact met mij op!


Contact opnemen