Virtuele Maagband

Waarom een Virtuele Maagband?

Afvallen is voor velen een gebed zonder einde. Je volgt dieet na dieet, maar je ideale streefgewicht worden vaak niet bereikt, laat staan het moeiteloos vasthouden van je ideale gewicht. Het lijkt wel een eindeloos gevecht met jezelf.

Waarschijnlijk heb je ook al van alles geprobeerd. Van veel  sporten tot allerlei verschillende diëten. Hoezo wil het dan niet lukken? Waarom blijven de resultaten toch uit? En als het afvallen dan eindelijk lukt, waarom vliegen de kilo’s er net zo hard weer aan?

De oorzaak achter het eetgedrag

Overgewicht heeft verschillende oorzaken. De logische hiervan zijn; veel eten, weinig bewegen, niet kunnen bewegen, ziekte, medicijngebruik enzovoort. Toch vergeet men vaak de emotionele oorzaak.

Heb je er zelf wel eens over nagedacht waarom je eet? Denk aan de momenten dat je niet lekker in je vel zit en vervolgens een zak chips pakt om jezelf te troosten. Of het moment dat de tranen je in de ogen stonden omdat je weer teleurgesteld voor de spiegel stond?

Onderbewustzijn: vriend of vijand

Ieder mens is het eindresultaat van zijn of haar overtuigingen en ervaringen in het leven. Vooral de kindertijd speelt hierbij een belangrijke rol. Bepaalde gebeurtenissen uit deze periode zijn grotendeels in het onderbewustzijn opgeslagen en verdrongen. Ze worden vergeten, blijven weggestopt en zijn niet meer door het bewustzijn op te roepen.

Deze ‘vergeten’ emoties en overtuigingen kunnen echter wel van grote invloed zijn op het volwassen leven. Wanneer iemand traumatische ervaringen opgeslagen heeft (zelfs wanneer dit in de kindertijd gebeurt is), kan dit zich uiten in onbewuste negatieve gedragingen. Veel mensen grijpen hierbij onbewust naar het eten. Om zichzelf te troosten bijvoorbeeld, om zichzelf te straffen of juist als beloning voor hard werken.

Wat is de Virtuele Maagband

De virtuele maagband is een fictieve maagverkleining die via hypnose wordt aangebracht. Door positieve suggesties in jouw onderbewuste aan te brengen, zorgt de virtuele maagband ervoor dat je lichaam gelooft dat je daadwerkelijk een maagband-operatie hebt ondergaan.

Het effect van de virtuele maagband is hetzelfde als de operatieve maagverkleining. Je zult kleinere porties eten en sneller vol zitten. Ook het jojo-effect wordt tegengewerkt.

Om deze redenen zien veel virtuele maagband cliënten het virtuele maagband traject als een zeer prettig alternatief vergeleken de ‘traditionele’ operatieve maagband.

Wat kun je verwachten bij een virtuele maagband behandeling?

In 5 sessies inclusief een uitgebreide intake en MP3 ondersteuning begeleid ik jou in 3 a 4 maanden richting jouw ideale streefgewicht en vind je een manier van leven en eten die bij jou past, waardoor je het streefgewicht ook op langere termijn vast kunt houden. Ben je bereid om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van die overtollige kilo’s? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

 

“ Het virtuele maagband traject duurt ca. 3 maanden en bestaat uit 5 sessies incl. ondersteunende audio opname.

Kosten voor dit gehele traject bedragen 500 euro*.

 

* BTW vrijgesteld.”